I Carl Nielsen har vi et køkken, hvor der hver dag laves lækker og varieret mad til børnene. Vi tilbyder morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.
Vi har guldmærke i økologi, og derudover har vi fokus på at servere klimavenlige og bæredygtige måltider - det vil sige flere bælgfrugter og mindre kød. Vi er i gang med et projekt i samarbejde med Meyers Madhus, hvor vi kommer til at arbejde endnu mere med vores måltidspolitik med fokus på blandt andet bæredygtighed og madspild.
Under måltidet har vi fokus på selvhjulpenhed og at inddrage børnene så meget som muligt. Vi spiser i mindre grupper med fokus på børnefællesskab og nærvær. Børnene er med til at hente madvognen og dække bord, og de kravler selv op på stolen og øser mad op på tallerkenen. De mindste spiser med fingrene, og senere opfordrer vi til at bruge ske og gaffel. Når vi er færdige med at spise, er børnene med til at skrabe madrester ned i biospanden. Børnene får lov til at komme tilbage til måltidet, hvis de alligevel er mere sultne. Vi taler om at være mæt eller ikke mæt.
Derudover er noget af det vigtigste for os, at der er god stemning, når vi spiser sammen. De voksne har ansvar for den gode stemning, og vi skaber madglæde hos børnene ved at være engagerede omkring måltidet og italesætte det som noget hyggeligt.
Kostpolitik
Vi ønsker at mindske forbruget af sukker i den mad, der serveres, og bruger kun sukker i køkkenet som krydderi i forbindelse med tilsmagning eller i syltning. Ved særlige lejligheder som for eksempel til jul får børnene også kanelsukker på risengrøden.
I forbindelse med uddeling til fødselsdage opfordrer vi til, at man som forælder rådgiver sig hos det pædagogiske personale i forhold til, hvad der kan medbringes.
Det er ikke tilladt at medbringe slik, is eller kage. I stedet anbefaler vi sundere alternativer som for eksempel: Frugtspyd, fødselsdagsboller eller bananpandekager.